VII. TALENTUM Természettudomány és Informatika Verseny

Idén, 2021. február 20-án, ismét megrendezésre került a VII. TALENTUM természettudomány és informatika verseny országos döntője, melyen IX-XII osztályos diákok vehettek részt szerte az országban. A verseny nevét Dr. Toró László emlékére változtatták meg, ami mostantól a Dr. Toró László TALENTUM verseny (VII) néven fut. A döntő előtti napon online megnyitón vettek részt a versenyzők és javítótanárok, amit egy játékos ismerkedés követett. Másnap kezdődött a verseny döntője, amit két levelező forduló előzött meg.

 

Iskolánkból több diák is jelentkezett, a verseny döntőjén részt vettek: Bán Barbara, Bibó István Attila, Simó Anett Kamilla, Szakács Ágota X.A osztályoss tanulók és Baksa Andrea XI. A osztályos tanuló, aki III. dicséretben is részesült. A két online forduló eredményei alapján 42 diák jutott be a döntőbe, amit a járványügyi helyzet miatt nem Temesváron, hanem a résztvevő iskolákban tartottak.
A szombati verseny három órás volt, iskolánk diákjai pedig remekül teljesítettek. Az eredményhirdetés ugyancsak online zajlott február 22-én, este hét órakor.

 

Gratulálunk minden résztvevő diáknak, reméljük, jövőre is találkozhatunk, akár online, akár fizikai jelenléttel!

 

Baksa Andrea, XI.A

 

tal

Partnereink

fp

elka i