Infoprog - 2020

Határtalanul - egy kicsit másképp
A Kárpát-medence magyar informatikusainak találkozója
Kárpát-medencei magyar középiskolák informatikai versenye

 

   2020. április 16-17. között került volna megrendezésre a Kárpát-medencei magyar középiskolák számítástechnikai versenyének döntője az INFOPROG 2020. A kétnapos rendezvénynek a szlovákiai Füleki Gimnázium szokott otthont adni. Áprilisban erre nem került sor, de mindenki reménykedett, hogy talán szeptemberben megtörténik. De nem történt meg, az idén, sajnos a döntő az online térbe szorult.

   A verseny döntőjére a levelező forduló eredményei alapján kaptak meghívást a középiskolák. A levelező forduló két kategóriában zajlik: programozói és felhasználói kategória a feladatokat egyénileg kell megoldani. Mindkét kategóriában két korosztály szerint A és B kategória, 9. -10. osztály és 11. -12. osztályos diákok versenyezhetnek. A döntő egy összetett verseny: a programozói és felhasználói kategória mellett van egy általános informatikai ismereteket mérő vetélkedő, egy adott témában otthon elkészített és előre elküldött prezentáció kiértékelése. A vetélkedőben négytagú csapatok versenyezhettek.

   A döntőbe jutott diákjaink szeptember 24.-én mérhették össze tudásukat, több Szlovákia-i, Magyarország-i, Szerbia-i középiskolás diákkal.

 

A döntőbe jutott diákok versenykategóriák szerint:

 • Programozói A kategória (Python):
  • Simófi Levente, 12.A osztály
 • Programozói B kategória (Pascal):
  • Baksa Andrea, 11.A osztály
 • Felhasználói A kategória (11.-12.osztály) (Táblázatkezelés, Adatbáziskezelés)
  • Simó Kamilla, 12. A osztály
  • Marosi Norbert, 12. A osztály
 • Felhasználói B kategória (9.-10.osztály) (Szövegszerkesztés, Táblázatkezelés)
  • Burszán Zsolt, Gagyi Nóra, Mircse Katalin, Mózes Timea, Orbán Botond, Szabó Renáta, Szali Kincső Noémi, 10. A osztály
 • A vetélkedő az idén elmaradt.
 • Iskolák versenye – Az összesített kiértékelésbe számít az egyes kategóriákban elért eredmények amelyekben az iskolák részt vettek. (levelező fordulók, programozói és felhasználói kategória, prezentáció, vetélkedő). Így nagyon komplex módon értékelik az iskolákat, hisz sokoldalú ismeretről, tudásról kell tanúbizonyságot tenniük.

A legérdekfeszítőbb a kétnapos verseny teljes ideje alatt zajló kódfejtő-kincskereső csapat-verseny, ami minden évben minden diákot tanárt nagy lázba hozott. Mindenki ezt a versenyszámot fájlalta a leginkább, de örömünkre nem maradt el, és végre sikerült is a megfejtés közelébe jutni csapatunknak. (3. helyezés ért el a nagyok csapata: Levike, Kamilla, Norbert és Nagy Lajos tanár úr).

 

A döntő és a levelező fordulók eredménye alapján Levente I. helyezést ér el.
Nincs még kész az örökranglista, de számításaink szerint sikerült továbbra is az iskolák örökranglistáján a III. helyet megtartanunk, e szép eredmény pedig köszönhető minden eddigi Infoprogon résztvevő volt diákunknak is.

 

Köszönjük a Füleki Gimnáziumnak a részvételi lehetőséget, a diákoknak pedig sok sikert és kitartást kivánunk a további terveikhez.

 

infop 1

infop 2

 

Az online verseny zavartalan lebonyolításához szükséges eszközök költségeinek fedezését köszönjük a Communitas Alapítványnak, és a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek és az Orbán Balázs Alapítványnak.

 

communitas300            logo alapitvany

Partnereink

fp

elka i