Farsangi tombola

Sóskúti kirándulás

2015. szeptember 23-án került sor iskolánkban az őszi kirándulásra. A szervezési feladatokat – a hagyománynak megfelelően – mi, tizenegyedikesek láttuk el. Az előkészületeknek köszönhetően számunkra ez a kirándulás kétnapos eseménnyé vált: előző nap közösen, jó hangulatban előkészítettük a terepet, füvet nyírtunk, kijelöltük az osztályok helyeit, és átbeszéltük a másnap menetrendjét. Mindannyian kivettük részünket a tevékenységek irányításából. Úgy gondoljuk, sikerült minden korosztály számára egy mozgalmas, eseménydús napot varázsolni.

 

 

Nézzük, hogyan láttuk mindezt mi, szervező diákok:

 

Az idén, mint ahogy már hagyományossá vált, a két XI. osztálynak jutott a megtiszteltetés, hogy megszervezze a sóskúti kirándulást. Én személy szerint mindig is imádtam ezt a kirándulást, hiszen boldogsággal tölt el, amikor a zene annyira hangos, hogy átjárja az erdőt, és amikor mindenki küzd a feladatok teljesítésében.
A feladatok összeírása nem okozott nehézséget, hiszen nem csak a kirándulás, hanem a feladatok is hagyományossá váltak már. Nagyon élveztük, amikor végre megkezdődtek a játékok és megtelt az erdő „élettel”.
Mi, szervezők nagyon jól éreztük magunkat, és kicsit sajnáltuk a végén, hogy jövőben már nem mi szervezzük, éppen ezért mikor mindenki elment, csaptunk egy nagy karaokézást.
***
Az előkészületek jók voltak. Nekem nagyon tetszett a takarítás a Sóskúton, mert hangulatos volt. Szerintem minden verseny jól sikerült, és mindenki nagyon finomat főzött.
***
Nekem nagyon tetszett a kirándulás (alig várom a következőt.)
***
Nagyon tetszett, ahogy a kisebb osztályok játszottak. Nagyon komolyan vették a kanál-labda-futást is. Szervezőnek lenni nem egyszerű.
***
A sóskúti kirándulás nagyon jól telt, idén mi voltunk a szervezők. Szívesen vállaltam a feladatokat. Véleményem szerint a többi diák is jól érezte magát.
***
A kicsik tanítása közben rá kellett jönnöm, hogy tanárnak/ tanítónőnek lenni nem is olyan könnyű feladat.
***
A sóskúti kirándulás nagyon jól telt, így, hogy mi voltunk a szervezők. Ebben a kirándulásban is azt láttam, hogy mindenki szívesen kivette a részét a szervezésben. Nagyon ízlett az étel, ami nekünk, szervezőknek volt készítve, de szívesen megkóstoltam volna a többi kreatív ételt is. úgy vettem észre, hogy a résztvevő diákok élvezték ezt a kirándulást.
Már várom a jövői sóskúti kirándulást, ahol már a „legnagyobbakként” vehetünk részt.
***
Inkább a focit figyeltem, mert ott kaptam feladatot. Nagyon jó volt szervezőnek lenni. Jó volt látni, hogy a többi diák élvezte a versenyszámokat.
***
Az idéni Sóskút-kirándulást mi szerveztük, ami új volt, mert máskor csak mentünk. A két osztályfőnök is „rendesen” kivette szerepét, mert ők voltak, akik mindenben segítettek, így megkönnyítették a dolgainkat. A kirándulás előtti nap kimentünk, hogy készítsük elő a terepet (fűnyírás, pályakészítés). Másnap reggel is hamarabb kimentünk a többi osztálynál, hogy a hátra maradt „dolgainkat” is simítsuk el. Szerintem jóra sikerült a szervezés, mert pörögtek az események, nem voltak kihagyások, és senki sem unatkozott – reméljük.
***
Az idei sóskúti kirándulás különlegesebb volt, mint a többi, mert mi szerveztük meg a kirándulást. Jó volt zsűritagnak lenni a főzőversenyen. Minden szép és finom volt.
***
Mind a kicsiknek, mind a nagyoknak szórakoztató programokat szerveztünk, mint például a háromlábú futás, a szappandobálás, és a legkedveltebb a főzés és a foci.
Az idei évben az volt a különleges, hogy a két szervező osztály közösen főzött és érezhető volt az összetartás. Számomra ez okozta a legnagyobb örömöt.
***
Megpróbáltuk a programot úgy szervezni, hogy mindenki találjon kedvére való versenyszámot. Úgy érzem, ez sikerült is. Nagy volt az izgalom, amikor az osztályok összemérték az ügyességüket vagy éppen az erejüket.
***
Jó volt látni, hogy a diákok élvezik a szabad, stresszmentes iskolai napot.
***
Szerintem nagyon jó hangulatban telt el a kirándulás. Jó volt, hogy szervezőként is kipróbálhattuk magunkat. Így még jobban tudjuk értékelni a kirándulás szervezés részét.
***
A kirándulás jó volt, és kissé közelebb hozta egymáshoz osztályunk tagjait. Kint lenni nagyon jó volt, és nagyon élveztem a zsűri tagjának lenni, mert nagyon sok finom kaját megkóstoltam.
***
Én a karaokénál voltam zsűritag. Nehéz munka volt, mert mindenkinek jó hangja volt.
***
Külön élmény volt ez, hogy mi szerveztük. Teljesen más volt ebben az évben a kirándulás, mint a másik két évben. Öröm volt foglalkozni az I-IV. osztállyal, akik mindent ki szerettek volna próbálni, minden játékban többször is részt szerettek volna venni. Jó volt az osztálytársakkal a gyors sütés. Nagyon szerettem a szervező osztályban lenni.
***
A sóskúti kirándulás nekem nagyon jól telt, főleg azért, mert az idén mi szerveztük. Én a tájékozódási versenyben voltam felelős, és nagyon izgalmas volt. Az eredményhirdetés után mi, szervezők egy jót karaokéztunk.
***
Kezdetben nem voltam túl lelkes, hiszen egy ilyen kirándulás komoly szervezést igényel, hiszen reggeltől délután két óráig 15 osztálynak kell folyamatos programot biztosítani. A programok érdekesnek és szórakoztatónak kell bizonyuljanak ahhoz, hogy lekösse a diákok figyelmét.
Azonban amikor kiértünk a Sóskútra, minden megváltozott. Nagyon gyorsan következtek a programok egymás után, sosem unatkoztam, mindig volt, amit csinálnom. Jól eső érzés volt, hogy mások tőlem kérdezgették, hogy most mi fog következni, hogy vannak a szabályok a játékban stb.
Visszagondolva, a 3 év alatt ez a sóskúti kirándulás telt számomra a legjobban, és ha arról lenne szó, segítenék megszervezni jövőre is.
***
Ez a kirándulás nagyon más volt, mert mi voltunk a szervezők, és nagyon sok dolgunk volt, mindenért mi feleltünk. De szerintem ez így jobb volt, mint az előző években. Szerintem sikerült minden diákot szórakoztatnunk.
***
Kicsit izgultunk, hogy vajon sikerül-e minden korosztály számára érdekes élményt nyújtó programokat kitalálni, mivel nem szerettünk csalódást okozni.
Az izgalom ellenére szerintem jól teljesítettünk, ugyanis látható volt, hogy mind az iskola többi diákja, mind a tizenegyedikesek jó éreztük magunkat az érdekes játékok, versenyfeladatok és főzés közben.
Örülök, hogy mi voltunk a szervezők, mert ez is hozzájárult az osztályközösség összekovácsolódásához.
***
Az előkészületek jók voltak, hisz a két osztály mindenben könnyen közös nevezőre jutott. Szerintem sokat számított, hogy ilyen összetartóak vagyunk.
***
Idén teljesen más volt. Most már végre megértettem, hogy az ezelőtti években miért bosszankodtak annyit a nagyok. Tetszett, hogy a két osztály ennyire jól össze tudott dolgozni, és örültem, mert ez alatt a kirándulás alatt előkerültek a régi barátságok is. Nagyon tetszett a kirándulás végi közös karaokézás. Ahogy elfigyeltem, mindenki jól érezte magát.
***
A két osztály nagyon jól együtt tudott működni. Nagyon jó volt a kisebb gyerekekkel játszani, foglalkoztatni őket, énekelni velük. Úgy gondolom, nekik is kellemes élményeket szereztünk.
***
A sóskúti kirándulás – ahhoz képest, hogy milyen rövid idő alatt szerveztük meg – nekem tetszett. De teljesen más volt szervezőként részt venni, mint egy egyszerű iskolai diákként. Több odafigyelést igényelt és szervezettséget. Utolsó előtti nap még az sem volt biztos, hogy lesz tájékozódási verseny, de aztán minden összeállt. Még a főzést is sikerült megoldanunk, így nem maradtunk étlen sem. Füstösen, koszosan és fáradtan értem haza, de jól éreztem magam, és ez fontos.
***
Nekem nagyon tetszett a 2015-ös sóskúti kirándulás, mivel megtapasztalhattuk, milyen lebonyolítani egy ilyen eseményt.
***
Annak ellenére, hogy a mi évfolyamunk volt a szervező, és sok munkával járt, nekem idén is ugyanolyan jól telt, mint az eddigi években. Tény, hogy nem volt könnyű dolgunk az egész iskola szórakoztatásában, hisz tudjuk, hogy egy kis első osztályos diáknak nem az jelenti a szórakozást, mint egy középiskolásnak. Igyekeztünk minden apró részletre odafigyelni, és úgy gondolom, hogy a szervezés ideje alatt is sikerült mindenkinek jól szórakozni, legalább annyira, mint a kiránduláson.
***
Az idő szép volt, a főzés jól sikerült, a hangulat nagyszerű volt.

***
A sóskúti kirándulás szervezőként jobban tetszett, mint máskor, mert így mi irányítottunk, és szabtunk meg mindent. Az időjárás tökéletes volt a kiránduláshoz. Személy szerint nekem a főzés tetszett a legjobban.
***
Nekem eddig ez volt a 11. és egyben a legjobb sóskúti kirándulásom.
***
Már izgatottan vártuk, hogy milyen lesz megszervezni a kirándulást, mely az egész iskolát, kicsitől nagyig, érint. Félelmekkel és kétségekkel indultam neki a feladatnak az időhiány miatt, és amiatt, hogy hogyan fog tudni együtt dolgozni a két osztály. A kétségek feleslegesek voltak, hisz egy kiránduláson se éreztem magam ennyire jól, mint ezen. Bár voltak negatív hozzászólók, meg hibák, de az, ahogyan összekovácsolódott a két osztály, mindent elfelejtetett.
Nekem a közös munka maradt meg, a sok nevetés, az összhang. Egy élmény volt.
***
Mindenki próbálta a legjobbat kihozni magából. Mindenkinek volt feladata, mindenki felelősséget vállalt.
***
A sóskúti kirándulás kedvenceim közé tartozik. A szervezés idén ránk hárult, de nem teherként, inkább lehetőségnek tekintettük.
A legnagyobb probléma ilyenkor az idő, sok mindent kell nagyon gyorsan elintézni, amihez nem árt, ha jól összeszokott csapatról beszélhetünk.
Annak ellenére, hogy a két osztály között van egy egészséges rivalizálás, nagyon jól ment a közös munka.
A kirándulás nagyjából a megbeszélt, leszögezett pontok alapján működött, itt-ott némi csúszás talán. A feladatok mellett jól tudtuk érezni magunkat, az idő is nekünk kedvezett és minden jól alakult.
Várom a következőt!
***
A pálya széléről végignézve a focimeccseket az a gondolat járt a fejemben, hogy ezek a játékosok úgy játszanak, mintha az életük múlna rajtuk. Nevetés, éneklés, jó illatok… az összes részvevő jól érezte magát.
***
Idén ősszel mindannyian megtapasztalhattuk, hogy mennyi munkát és előkészületet igényel a Sóskúton megszervezett kirándulás. Új volt ez számunkra, de úgy gondolom, hogy jól megoldottuk. Több programunk, versenyszámunk volt: pl. háromlábú futás, kötélhúzás, zsákbanfutás, vizesszappan-dobálás, főzőverseny, foci, tájékozódás és karaoké. Megpróbáltuk beosztani ezeket a versenyszámokat úgy, hogy ne akadályozzák egymást, ez kisebb-nagyobb botlással, de sikerült. A nap végére már mindannyian nagyon elfáradtunk, de ez is segített nekünk abban, hogy jobban megismerkedjünk és összekovácsolódjunk.
***
Szerintem jól megszerveztük a programokat, és a többi osztály is jól érezte magát.
***
Úgy érzem, hogy az osztályunk és a másik osztály közösen jól megszerveztük ezt a kirándulást. Én személy szerint a fociban vettem ki a részem, bíró voltam. Egész végig dolgom volt, de élveztem. A kaják is nagyon ízlettek. Összességében nagyon jól telt.
***
Én a kirándulást végigfotóztam. Rájöttem, háromféle ember létezik: van, akit nem zavar, ha fényképezem; van, aki nagyon szereti, ha fényképezik; és van, aki menekül, ha kamerát lát.
***
Azt gondolom, hogy a két osztály együttesen sikeresen megoldotta a sóskúti kirándulás szervezését. Mindenki valamiben szerepet vállalt. Én a zenénél voltam, személy szerint nem volt nehéz dolgom, de a meleg délutánra nagyon elfárasztott. Összességében jól éreztem magam, és nagyon hamar eltelt.
***
Öröm volt látni, hogy a kisebb diákok nagyon élvezték a nekik szervezett programokat.
***
Jó volt szervezőként venni részt és más szemszögből látni a kirándulást.
***
A legmeglepőbb a két osztály együttműködése volt. Nem gondoltam, hogy ennyire könnyen tudunk közösen dolgozni. Nagyon jó csapatépítő volt a két osztálynak.
***
Nekem eddig ez a sóskúti kirándulás volt a legjobb. Izgalmas volt a szervezés. Főleg az, hogy mi kellett alakítsuk a dolgokat. Jó volt az összhang. Kicsit nagyobbnak éreztem magam a nap során.
***
Számomra az idei kirándulás „rémisztő” és felemelő volt. Furcsa volt, hogy egyre többen lesznek az iskolában a kisebbek, és mi vagyunk a nagyok. Szuper volt megszervezni a kirándulást.
***

 

 

sosk 1

 

sosk 2

 

sosk 3

 

sosk 4

Partnereink

fp

elka i