Farsangi tombola

Karácsonyi ünnepség

„Mélyebb zenei műveltség mindig csak ott fejlődött, ahol ének volt az alapja. A hangszer a kevesek, kiváltságosak dolga. Az emberi hang, a mindenkinek hozzáférhető, ingyenes és mégis legszebb hangszer lehet csak általános, sokakra kiterjedő zenekultúra termő talaja."

Az 5-8. osztályos tanulók karácsonyi műsorára, karvezetőnk Szász Róbert szervezésében december 20-án került sor, az Orbán Balázs Gimnázium dísztermében. Több héten át szorgalmasan készültünk, hetente két próbát is tartottunk. Az előadás napján mindenki nagyon izgult, kezdéskor már nem gondoltunk erre, a műsorra koncentráltunk, miközben nagy közönség gyűlt össze, iskolánk dísztermében. Az ünnepségen iskolánk 5-8. osztályos kórusa és szavalói léptek fel. Először a zenetanár úr köszöntötte a nézőközönséget, ezután a két műsorvezető, Faluvégi Boglárka 7. és Szabó Anita 8. osztályos tanulók konferálták a műsor többi részét.
Műsorszámunkban karácsonyi énekek, népdalfeldolgozások, könnyűzenei számok, spirituálék, valamint szavalatok hangzottak el. A szavalatok között J.S.Bach, Krieger műveket hallhattunk zongorán, Molnár Endre 10. B osztályos tanuló előadásában. Szólókat énekeltek: Busch- Szabó Anna, Pável Orsolya 7. osztályos tanulók, valamint Pálffy Klaudia 8. osztályos tanuló. Zongorán kísért Szász Róbert zenetanár, valamint Molnár Endre 10. B osztályos tanuló. Az előadás közös énekléssel zárult, így a közönség is bekapcsolódhatott az éneklésbe. Műsorunkkal sikerült a legszebb ünnep hangulatát megteremteni, meghitt és boldog pillanatokat szerezni szeretteinknek.

 

karacsony1

karacsony2

Partnereink

fp

elka i