Farsangi tombola

Énekverseny

Pál Orsolya-Timea, az Orbán Balázs Gimnázium XI.A osztályos tanulója bár még nagyon fiatal, hatalmas zenei múlttal rendelkezik.
Legelőször a 2015-ös köri közgyűlésen Kedében hallhattam énekelni, amikor még csak 4. osztályos volt, de már akkor képes volt elkápráztatni hallgatóságát tehetségével és szép énekhangjával, népdalokat énekelve.

Láthattam, amint teltek az évek és akaratereje szárnyakat adott, hogy egyre jobban kibontakoztassa a benne levő művészi ént, ez mutatkozott meg most is, hisz nem tántorította el a művészetek egyre inkább háttérbe szorított jelene, ahol az embernek joga van énekelni, de csak otthon, a négy fal között...

 

A lényegre térve: a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Zeneművészeti Tanszéke 2021. november 21-én versenyt hirdetett klasszikus zene, népdal, valamint operett/musical kategóriákban, amely a járványügyi helyzetre való tekintettel online térben zajlott, amely során videókat kellett küldeni kötelező, valamint választott darabokat felénekelve. Ezek közül Orsolya a népdal kategóriát választotta és ügyesen helyt állt, december 14-én I. helyezést nyert olyan versenyzőkkel szemben, akik ténylegesen zenét tanulnak napi szinten művészeti szakközépiskolákban.

 

Kívánunk Orsolyának további sok sikert, sokszor örvendeztesse meg hangjával hallgatóságát, lelje mindig örömét e szép hivatásban. Kodály Zoltán szavai jutnak az eszembe: "A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható. Aki nem él vele, lelki vérszegénységben él és hal."

 

László Attila zenetanár

 

ev

Partnereink

fp

elka i