Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny

2020. január 22-én került megrendezésre a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny megyei szakasza a csíkszeredai Nagy István Művészeti Szakközépiskolában.

 

A szívélyes fogadtatás után, minden évfolyambeli diák elfoglalta helyét a termekben. A várakozással teli percekben mindenki végigfutotta legalább egyszer a megadott témákat. A baráti csevejek hangját a tételek megérkezése szűntette meg. Első dolgom volt rápillantani a tételek felhívó szövegeire. Hatalmas kő esett le a szívemről, mikor megláttam, mi vár ránk, mivel igazán testhez álló feladatok voltak számomra. Csak úgy pörögtek a gondolatok a fejemben, eszembe jutottak a már tanultak, és amit még beleírhatnék az értekezésembe.

 

Végül több, mint két óra írás után, az osztálytársaimmal együtt kivonultunk a teremből, s rögtön elkezdtük átbeszélni a tételeket. Nem várakoztunk sokáig az iskolában, mikor mindenki befejezte az írást, hazaindultunk. Mindenki délutánja az eredményekre várakozás jegyében telt. Kora este tudtam meg, hogy annyira testhezálló volt a feladat, hogy ezzel sikerült elnyernem az első helyet, valamint ezzel együtt az országos szakaszra való kijutást. Igazán örültem a hírnek, ugyanakkor tudtam, mekkora felelősséggel és felkészüléssel jár az országos megmérettetés.

 

Gagyi Nóra, X.A
Felkészítő tanár: Buzogány Anna Zsuzsanna

Partnereink

fp

elka i