Új rendelkezések a filológia intenzív angol nyelvosztályba jelentkezõk számára

     Felhívjuk az Orbán Balázs Gimnázium filológia osztályába jelentkezők figyelmét arra, hogy ettől az évtől kezdődően az intenzív nyelvosztályokba való iratkozáshoz előzetes vizsgára van szükség.

     Ez ebben az évben kiváltható az illető idegen nyelv négyéves átlagával, amelynek minimum 6-osnak kell lennie.

     Ehhez június 2-5 közötti időszakban egy kérést kell letenni az iskola felvételi bizottságához. (Mindenki a saját iskolájában). A típuskérést a szülő kell aláírja.

obgs2

 

Vallás tantárgyverseny

2019. március 2-án szerveztük meg a református, evangélikus és unitárius vallás tantárgyverseny megyei szakaszát. A házigazda az idén az Orbán Balázs Gimnázium volt.

 

Az iskolát képviselő tanulók a következők:

  • - Zsidó Bence, V. osztály- I díj
  • - Kendi Csenge Napsugár VI. osztály- I díj (100 pontot ért el a 100-ból)
  • - Antal Pálma, Karsai Brigitta, VI.osztály
  • - Biró Andrea, VII.osztály- az V. helyet szerezte meg, ez a mezőny volt a legnépesebb és a legszorosabb is ezen a tantárgyversenyen.
  • - Pável Csenge, Patakfalvi Lóránt,Vonya Norbert, VII.osztály

 

Zsidó Bence és Kendi Csenge Napsugár az országos szakaszra jutottak tovább, amely 2019. április 25-27 között szervezvezésre a zilahi Wesselényi Miklós Református Kollégiumban. Minden résztvevő tanulónak kívánok sok örömöt a mindennapi tanulásban és kitartást a felkészülésben, a továbbjutó tanulóknak értelmes, türelmes lelkületet a felkészülésük során a tananyag elsajátításához.

 

Ezúton megköszönöm Demeter Levente igazgató úrnak és az Orbán Balázs Gimnázium minden munkatársának, hogy lehetővé tette az iskolában a verseny megszervezését és lebonyolítását, valamint a XII.A. osztály diákjainak illetve mindazoknak, akik a szervezés előkészítésében, a verseny lebonyolításában segítettek. Külön köszönöm meg a Molnár István városi múzeum munkatársainak, hogy lehetővé tették az olimpiászra érkező tanulóknak, hogy meglátogathatták a ritkaszámba menő múzeumot és Szőcs Annamária történelem szakos tanárnőnek a vezetést. Köszönöm Rátoni Botond kisgalambfalvi református lelkipásztornak, a székelyudvarhelyi egyházmegye ifjúsági előadőjának és Demeter Erika korondi unitárius lelkipásztornak a bevezető gondolatokat.

 

Fodor Etelka Éva, református vallástanár,
a megyei vallástantárgy verseny szervezőbizottság elnöke

Partnereink

fp

elka i