Új rendelkezések a filológia intenzív angol nyelvosztályba jelentkezõk számára

     Felhívjuk az Orbán Balázs Gimnázium filológia osztályába jelentkezők figyelmét arra, hogy ettől az évtől kezdődően az intenzív nyelvosztályokba való iratkozáshoz előzetes vizsgára van szükség.

     Ez ebben az évben kiváltható az illető idegen nyelv négyéves átlagával, amelynek minimum 6-osnak kell lennie.

     Ehhez június 2-5 közötti időszakban egy kérést kell letenni az iskola felvételi bizottságához. (Mindenki a saját iskolájában). A típuskérést a szülő kell aláírja.

obgs2

 

Magyar Kultúra Napja - játék

A Magyar Kultúra Napja alkalmából az iskola könyvtára és diáktanácsa egy játékra invitálta a székelykeresztúri Orbán Balázs Gimnázium 9-12 osztályos diákjait, amely 2019. január 22-én reggel indult.
A tanulók feladata az volt, hogy találják meg tanáraik/ iskolai alkalmazottaik kedvenc olvasmányát. Ehhez a könyvtárban elhelyezett fotógyűjteményt kellett végignézzék és megtippeljék, hogy ki lehet a könyvborító mögött! A fotók mellé különböző információkat is megadtunk, amely segítette őket a megfejtésben. Válaszaikat leadhatták a könyvtárban található QR kóddal.

 


A legtöbb helyes választ megadó diák között egy 16 gigás adathordozót sorsoltunk ki! Nagyon sok helyes válasz érkezett be. Azt tapasztaltuk, hogy a diákok odaadással dolgoztak és jó ötletnek tartották a játékot.


Néhány fotót az alábbi linken vagy az iskola facebook oldalán lehet megtekinteni: Itt!

 

Hatos Melinda, könyvtáros

 

mkult 3

Partnereink

fp

elka i