Tantárgyverseny német nyelvbõl – országos szakasz

Nagy öröm számunkra, hogy iskolánk diákja, Busch-Szabó Anna (XI. A) képviselte Hargita megyét – egy ötfős csapat tagjaként - a német tantárgyverseny országos szakaszán, ahonnan II. helyezéssel tért haza.


Az egyhetes, 2018. március 23. és 29. között Craiován megszervezett versenyen az egyéni próbák mellett a diákoknak a csoportmunka jelentette az igazi kihívást: egy-egy német nyelvű ifjúsági regény elolvasását követően színdarabot kellett írniuk, majd a könyvhöz kapcsolódó jeleneteket színre kellett vinniük. A csapat kreativitását a regény ihlette plakát is próbára tette, amelyet ugyancsak német nyelven kellett bemutatniuk.
Az egyéni verseny során a nyelvi tudás mellett különös hangsúlyt kapott a kreativitás, az eredeti történetszövés is. Anna kreatív szövegével, aktuálpolitikai tájékozottságával méltán érdemelte ki a C1-es kategória II. helyezését.

 

Gratulálunk az elért eredményhez!

 

 

Busch-Szabó Anna élménybeszámolója

 

2018. március 23. és 29. között Craiován voltam az országos német tantárgyversenyen, ami nagy élmény volt számomra.
Az egyhetes versenynek természetesen megvolt a megszokott lefolyása: megnyitó, írásbeli verseny és eredményhirdetés. Viszont, ami tényleg megfogott a craiovai hetem alatt, a workshop és a csapatverseny volt.

 


A workshop egy kommunikációs délután volt, ahol egy egyetemi hallgató, a Gutenberg Studentenverein tagja vezette a beszélgetéseket, majd felkészített az azután következő csapatversenyre is. Ennek során kis csoportokban dolgoztunk: elolvastunk egy könyvet, majd plakátot és színdarabot készítettünk hozzá, amelyet utolsó nap be is mutattunk. Mindezt elékészíteni 3 nap állt a rendelkezésünkre.
Egyszerre két csapatnak is a tagja voltam: a Hargita megyei csapatnak és a könyvprojekt során „összesorsolt” csapatnak is. A Hargita megyeiekkel szoros kapcsolat alakult ki. A másik csapatban nagy akadályt jelentett a többnyelvű kommunikáció. A projektmunka során négy nyelven beszéltünk, aztán hozzászoktunk, és jól megértettük egymást. Elégedett voltam a csapatommal, annak ellenére, hogy nem értünk el a projektünkkel helyezést, hiszen nagyon jól éreztük együtt magunkat.

 


Elmondhatom, örülök, hogy részt vettem az országos versenyen, hiszen sok barátot szereztem, és rengeteg élménnyel gazdagodtam, amelyeket mindig magammal fogok hordozni.

 

nemeto

 

nemeto okll

 

Partnereink

fp

elka i