5-8. osztályosok versmondó versenye

Az „Olvasni jó” projektünk keretén belül szervezett hagyományos őszi versmondó versenyünkre november 18-án került sor. Sok szép verset hallhattunk. Újra bebizonyosodott, hogy verset olvasni és verset mondani is jó, ahogyan meghallgatni is élmény volt a szavalatokat.

 

Kosztolányi Dezső a következőket írta a szavalásról:
„Lehet-e szavalni? Kell-e hanggal megeleveníteni a betűket? Szabad-e föltámasztani a verset papír-sírjából?
Micsoda együgyű kérdések. (…)

Az ősi közlőforma a szó volt. Ezt ösztönösen érezzük. Valahányszor verset szavalnak, ünnepi borzongás fut át rajtunk, hogy a szóval, mely a könyvben térbeli életet élt, az időben is találkozunk.
Ezáltal válik a költészet igazán időbeli művészetté.”

 

Örülünk, hogy évről évre vannak, akik életben tartják ezt az „időbeli művészetet”. Ebben az évben is meghívtuk a vidéki iskolákat. Örültünk, hogy elfogadták meghívásunkat, és diákokat hoztak a Petőfi iskolából, Etédről, Kobátfalváról, Kőrispatakról, Siménfalváról, Szentábrahámról, természetesen nem hiányoztak iskolánk tanulói sem. Összesen 22 tanuló vett részt a versenyen.

 

A zsűri a következők előadását díjazta:

  • 5-6. osztály: Demeter Andrea, Kacsó Dániel, Solymosi Lehel, valamint iskolánk versmondói közül Spătariu-Csiky Andrea kapott oklevelet és jutalomkönyvet.
  • 7-8. osztály: Lukács Kamilla, Mátéffy Kund, Somodi Ágota, az OBG-ből pedig Szali Kincső-Noémi részesült oklevélben és jutalomkönyvben.

 

Gratulálunk a díjazottaknak és minden versmondónak!

 

 

Ezúton is köszönjük a Communitas Alapítvány és az Orbán Balázs Alapítvány támogatását.

 

Zsigmond Viola, szervező

 

vers

Partnereink

fp

elka i