Tüskevár a Mórában

Ötödik alkalommal kaptunk meghívást a székelyudvarhelyi Móra Ferenc Általános Iskola irodalmi vetélkedőjére. Mindig nagy örömmel veszünk részt ezen a versenyen, amelyen egy-egy regény teszi próbára a jelentkezőket. Ebben az évben a versenyre október 25-én délután került sor, a téma pedig Fekete István Tüskevár című regénye volt. A csapatok bemutatkozása után a forgatókönyv a következőképpen alakult: villámkérdések, időrendbe állítás, kifejezések összekapcsolása, igaz-hamis, szereplőkre vonatkozó kijelentések felismerése, szómagyarázat, Matula bácsi tanításai, részletfelismerés a filmből, illetve dramatizálás.
Tizenhat csapat mérte össze tudását, köztük egy magyarországi csapat is. Iskolánkat három hetedikes diák képviselte: Buzogány Bendegúz-Atanáz, Szabó Renáta és Szali Kincső-Noémi, akik a BeReKi csapatnevet választották.
Bár egy ilyen versenyen az igazi nyereség az olvasás, a regény feldolgozása, a csapatmunka, illetve a versenyen szerzett élmény és tapasztalat, azért mindig külön öröm, ha sikerül dobogós helyezést elérni. Az OBG csapata erős mezőnyben 3. helyezést ért el. Gratulálunk és további jó olvasást kívánunk!

 

tuske 1

 

tuske 2

Partnereink

fp

elka i