Új rendelkezések a filológia intenzív angol nyelvosztályba jelentkezõk számára

     Felhívjuk az Orbán Balázs Gimnázium filológia osztályába jelentkezők figyelmét arra, hogy ettől az évtől kezdődően az intenzív nyelvosztályokba való iratkozáshoz előzetes vizsgára van szükség.

     Ez ebben az évben kiváltható az illető idegen nyelv négyéves átlagával, amelynek minimum 6-osnak kell lennie.

     Ehhez június 2-5 közötti időszakban egy kérést kell letenni az iskola felvételi bizottságához. (Mindenki a saját iskolájában). A típuskérést a szülő kell aláírja.

obgs2

 

# GRUND

Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regénye azok közé a kötelezőnek nevezett olvasmányok közé tartozik, amelyet szívesen elolvasnak a 12-13 éves gyerekek. Ezt tapasztaltam iskolánk jelenlegi hatodikosainál is. Megkérdeztem, lenne-e kedvük bemutatni a regényt színpadon is. A kérdés meglepte őket, de szívesen vállalták, így a mű fontosabb eseményeit bemutató részeket párbeszéddé alakítottam, s az egyes szereplők is gyorsan megtalálták megformálójukat. Rácz tanár urat a hatodikosok osztálynevelője alakította. Következett a kivitelezés megtervezése, melyben a gyerekek is segítettek, hiszen számos beépíthető ötletük volt.

 

Az olvasópróbák és színpadi próbák után az előadásra 2019. június 11-én délután került sor. Tanárok, szülők, rokonok tapsoltak a remekül sikerült előadás után. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a nagyszerű alakításokért, a gyönyörű díszletért, a mozgalmas jelenetekért, a váratlan fordulatokért, az ötletes megoldásokért. Úgy érzem, megérte a fáradozást.

 

Az előadás sikeréhez többen hozzájárultak. Köszönet Bálint Réka kolléganőmnek az énekek betanításáért, Takács Mihály kollégámnak a hanganyagok rögzítéséért, Tamási Piroskának a gyönyörű díszletért és az Orbán Balázs Alapítványnak az anyagi támogatásért.

 

Gratulálok a hatodikosoknak! Szívesen dolgoztam velük és örömmel néztem meg az előadásról készült felvételt.

 

Zsigmond Viola,
magyartanár

grund 4

 

grund 4

 

grund 4

 

Partnereink

fp

elka i