Játékdélután 5-8 osztályos diákoknak

Február 23-án, délután a X. B osztály egy játékdélutánt szervezett az 5-8 osztályos tanulóknak, melyen 40 lelkes kisdiák vett részt. A diákok izgatottan érkeztek vissza 1700 órára az iskola dísztermébe, és kíváncsian várták, hogy a tizedikesek milyen játékokat állítottak össze számukra.

A játékdélutánt Dr. Király Emőke, a X. B osztályfőnöknője nyitotta meg ismerkedő és egyben nagyon hangulatos játékokkal, amelyeken a tizedikes diákok is részt vettek. A kezdő játékok tizedikesek és kisebb diákok arcára is egyaránt mosolyt csaltak, majd következett az 5-8-as tanulók csapatokba sorolása.
Az épület több pontján a legkülönbözőbb játékokban tehették próbára a kisdiákok tudásukat és kreativitásukat, és szerezhettek pontokat: a Kahoot és a Honfoglaló során általános műveltségükkel, a pingpong-labda serpenyőben való pattogtatása vagy a “Szúrd szíven a tolvajt” játék során ügyességükkel, majd különböző társas- és kártyajátékokban (Activity, UNO, Közmondás-akasztófa, Székely Mesterségek, Maffia) jeleskedhettek a kisebb diákok. Az osztálytermekben és a folyosókon helyezkedtek el a tizedikesek, így nem zavarták egymást a játékok levezetésében. Két-három nagyobb diák irányításával igen jó hangulatban zajlottak a játékok. A játékok közti szünetben mindenkinek lehetősége volt teázás és nassolás közben beszélgetni és energiát gyűjteni a következő játéksorozatra. A játékok után egy kis pörgős “just dance” következett, ahol a kicsik a nagyokkal szórakozhattak együtt.
Úgy láttuk, mindenki boldogan távozott egy adrenalindús délutánt követően. A X. B osztály nevében elmondhatom, hogy nagy örömünkre szolgált ez a játékdélután. Lehetőséget kaptunk arra, hogy felmérjük türelmünket a kisebbek iránt, valamint fejlesszük kommunikációs képességeinket, amire nagy szükségünk volt főleg a játékok kezdetekor. Ily módon betekintést nyerhettünk egy kicsit a tanárok életbe is, és megtapasztalhattuk, milyen több gyereket egyszerre fegyelmezni és foglalkoztatni. Ugyanakkor sok pozitív visszajelzést kaptunk, így megbizonyosodtunk arról, hogy mindenkinek tetszett és a kisdiákok nagyon jól érezték magukat.

 

Somai Mónika, X. B osztály

A hatodikosok visszajelzéseiből szemelgettünk:

  • „Sokat játszottunk és szórakoztunk. Remélem, lesz még ilyen délután. A X. B-sek kedvesek voltak.”
  • „A kedves X. B és osztályfőnökük jóvoltából egy nagyon jó kis játékdélutánban lehetett részünk. Nekem a társasjátékok tetszettek leginkább…meg az est végén a közös tánc is.”
  • „Tetszettek a játékok. A hangulat is jó volt. Remélem, hogy többször is szerveznek ilyen rendezvényt.”
  • „Mind nagyon jól szórakoztunk. meg szeretném köszönni a tanárnőnek, hogy rávette a diákokat egy kis mozgásra.”
  • „Nagyon jó volt a tizedikesekkel együtt játszani. Nagyon finomak voltak a ropik meg a tea.”
  • „Tetszettek a közös játékok, mert így jobban megismerhettük egymást.”

 

jatdel 1

jatdel

jatdel

jatdel

jatdel

Partnereink

fp

elka i