VII. Olvasótábor

Az Orbán Balázs Gimnázium Könyvtára 2019. október 29-31 között olvasótábort szervezett a II-IV osztályos kisiskolások számára, immár hetedik alkalommal.

 

21 gyerekkel dolgoztunk, a három nap alatt meséket, ismeretterjesztő szövegeket olvastunk, igyekeztünk változatos tevékenységekkel sok-sok érdekes játékkal minél közelebb hozni a gyermekekhez a könyvet, az olvasást. Népmesékkel ismerkedtünk önálló, hangos vagy épp csoportos olvasással majd az olvasottakhoz gyakran egyéni, páros, illetve csoportos feladatokat társítottunk. A drámajátékok, a mozgásos-, szórakoztató- valamint bábjáték segítségével sikerült fenntartani a jó hangulatot, derűs légkört. A második napon két csoportra oszolva, az ATA önkénteseivel A három kívánság című meséhez újrahasznosított anyagokból bábokat készítettünk. A nap végén a két csoport bábjátékkal adta elő a mesét. Hisszük, hogy az olvasás mindennapi feladat és nemcsak ismeretek forrása, hanem egyben jó szórakozás is.
A tábor mindenkori célja az olvasóvá nevelés, olvasási szokások kialakítása, szórakozást, élvezetes, örömteli élményt jelentő tevékenységgé fejlesztése.

 

A pozitív visszajelzések alapján reméljük, hogy sikerült a gyerekek olvasási vágyát felébreszteni és évközben is folyamatosan használják iskolánk könyvállományát, amelyet pályázatok útján igyekszünk bővíteni.

 

Hatos Melinda könyvtáros
Szávuly Emese tanítónő

 

olvas1

olvas2

Partnereink

fp

elka i