Gólyatábor 2019

Szeptember 4-6. között zajlott az Orbán Balázs Gimnázium új kilencedikeseinek Gólyatábora Kőrispatakban. A játékos ismerkedéssel, csapatépítő foglalkozásokkal teli programot László Laura tanárnő iskolánk diáktanácsának vezető tanára állította össze a Diáktanács tagjainak segítségével, akik csoportvezetőként vettek részt a tábor lebonyolításában. A három nap alatt alkalom nyílt egymás megismerésére, a kisgólyák betekintést nyertek iskolánk diákéletébe is. Osztályfőnökeiken kívül megismerkedtek leendő tanáraikkal is, akik a tábor második napján látogattak ki a táborba. Az ötletes játékok, a meghitt beszélgetések, a reggeli zenés-táncos ébresztők és az egymásnak írt pozitív üzenetek szolgáltattak alapot a résztvevőknek arra, hogy osztálytársból barát, osztályból közösség váljon a hazaérkezésre. A tábor költségeit Székelykeresztúr Önkormányzata, a kilencedikes diákokszülei valamint az Orbán Balázs Alapítvány támogatta. Köszönet érte!

 

Ahogy a kisgólyák látták:

 

Az idei Gólyatábor szeptember 4. és 6. között került megrendezésre Kőrispatakon. Reggel 10 órakor indultunk iskolánktól, kísérőink Dr. Király Emőke és Csifó Laura német szakos tanárnők, továbbá osztályfőnökeink: László Laura és Simó Margit tanárnők voltak. A tábor ideje alatt végig jó hangulat uralkodott, ezt köszönjük utólag is a diáktanács tagjainak. Különböző ismerkedős és sportjátékokban vettünk részt, melyek alatt összebarátkozhattunk jövendőbeli osztály- és évfolyamtársainkkal. Ezen a pár eseménydús napon sajátítottuk el a gólyatáncot is. Pénteken, 6-án 17 órakor indultunk vissza Székelykeresztúrra, ahová mindenki kissé fáradtan, de annál jókedvűbben érkezett meg. hazafelé az autóbusz a táborban szerzett emlékektől volt zajos. A gólyatábor mindenkinek maradandó emlék marad és nagyszerű kezdete volt gimnazista éveinknek.

Solymosi Izabella, IX.B osztály

 

A 2019-es gólyatábor Kőrispatakon került megszervezésre az Orbán Balázs Gimnázium Diáktanácsa által. Jelen sorok írója gólyaként, friss kilencedikes gimnazistaként vett részt e táborban. A kezdeti izgalmakat lassan elfelejtve kibontakozott előttem egy igen jól összerakott programsorozat. Élményekkel és barátságokkal gazdag volt számomra és az osztálytársaim számára. Mindenképp hasznos volt az új osztálytársaim és a diáktanács egyes tagjai megismerése miatt. Végig segítőkészek és kedvesek voltak a szervezők, akár tanár, akár diák. Poénos feladatok és büntetések voltak napirenden, amelyeket élvezet volt teljesíteni.
A szálláshelyünk kitűnő és kényelmes volt. Összességében egy nagyon jól megszervezett és kivitelezett táborban vehettünk részt. Osztály- és csapatépítő tevékenységekből sem volt hiány. Különös élmény volt számomra, mikor kisebb csoportokba verődve versenyeztünk egymással a győzelemért. Egy összetartó társasággá kovácsolt bennünket ez a néhány felejthetetlen nap. Remélem a következő gólyatábor hasonló élményekkel fogja gazdgítani a jövendőbeli kis gólyákat.


Fodor Tamás-Barna, IX.A osztály

 

golya 1

 

golya

 

golya

 

golya

Partnereink

fp

elka i