Új rendelkezések a filológia intenzív angol nyelvosztályba jelentkezõk számára

     Felhívjuk az Orbán Balázs Gimnázium filológia osztályába jelentkezők figyelmét arra, hogy ettől az évtől kezdődően az intenzív nyelvosztályokba való iratkozáshoz előzetes vizsgára van szükség.

     Ez ebben az évben kiváltható az illető idegen nyelv négyéves átlagával, amelynek minimum 6-osnak kell lennie.

     Ehhez június 2-5 közötti időszakban egy kérést kell letenni az iskola felvételi bizottságához. (Mindenki a saját iskolájában). A típuskérést a szülő kell aláírja.

obgs2

 

Élménybeszámoló - kissolymosi lovarda

Az iskola másként héten a kissolymosi Sólyom Major székely lovarda meghívására egy feledhetetlen elményben volt részünk. Bartha Rodica, Kovács Ibolya és Simó Margit tanárnők kíséretével meglátogattuk a lovardát, ahol érdekes programok vártak, többek között a lovak gondozása, szekerezés a faluban és lovaglás.


Negyed kilenckor volt az indulás az iskola parkolójából, majd egy fél óra múlva megérkeztünk. Miután megismerkedtünk Varga Attilával, aki a tanyán dolgozik, körbevezetett a helyen, majd bemutatót tartott a sportról. Neki fogtunk a lovak tisztításához, s végül lovagolhattunk egy Márta nevű kancán.
Az ebéd finom volt, majd utána elmentünk szekerezni. A taligát egy Szellő nevű ló húzta. A faluban mentünk egy kört, miközben énekeltünk. A kirándulás jól telt, remélem még elmehetünk erre a klassz helyre. Köszönjük a lehetőséget.

 

Kendi Csenge Napsugár, Tódor Andrea, Zsidó Timea VI. osztályos diákok

 

lov

lov w

Partnereink

fp

elka i