Élmények a gólyatáborból

Az osztálytársaimmal már nagyon rég vártuk ezt a tábort. Nagyon izgatottak voltunk emiatt. Mindenkinek volt egy elképzelése a táborral kapcsolatban. Kíváncsiak voltunk, vajon olyan lesz–e, amilyennek elképzeltük.
Elérkezett a tábor napja. Reggel a megszokotthoz képest nagyon hamar kipattantam az ágyból, és rögtön készülődni kezdtem. Amint összepakoltam, indultunk is a gyülekező- helyhez. Az Ivóba vezető úton nagyon jól szórakoztunk. A nagyobb diákok fogadtak minket a táborban. Bepakoltuk a dolgainkat a kis faházakba, és kezdődtek is a játékok. Nagyon színes és érdekes játékokat játszottunk. Közben, ha valamelyik kisdiák “rosszat” tett, a nagyobbak egy szatyorból cédulákra írt büntetéseket húzattak ki vele, amit azonnal teljesíteni kellett. Ezt követően kiscsoportokra osztottak bennünket. Minden csoportnak két nagyobb diák volt a csoportvezetője. A következő egy órában a csoportok elkészítették a bemutatkozó plakátokat. A gólyatáncot kitartóan tanulgattuk. A délután többi része kellemesen telt el. Nagyon kreatív dolgokat láttunk és hallottunk. A legelső oszióránk ismerkedéssel telt.
Másnap nagyon nehezen keltünk ki a meleg takaró alól. Kint nagyon hideg volt, de ennek ellenére, amint meghallottuk a hívó zenét, siettünk táncolni. Reggeli után a kiscsoportok a csapatzászlókon dolgoztak. Az oszióra szintén nagyon jól telt. Újabb izgalmas játékok következtek, amiket szintén nagyon élveztünk. Egy kis pihenés után minden csapat készülődött az esti Ki mit tud?-ra. Délután megérkeztek a leendő tanáraink. Zászlós felvonulással vette kezdetét az Olimpia, ahol különböző ügyességi feladatokon vehettünk részt. Ezt követően a tanárokkal ismerkedhettünk. Az esti műsor fantasztikus hangulatban telt. Minden csapat bemutatta a kis műsorát. Nagyon szórakoztató és hangulatos este volt. Az est fénypontja a Just Dance volt. Mindenki nagyon jól érezte magát. Zuhanyozás után semmit se sejtve lefeküdtünk aludni. Hamar mély álomba szenderültünk, de egyszer csak valami zajra riadtunk fel. Hirtelen kiugrottunk az ágyból éjjel négykor, és rádöbbentünk, hogy a hívó zene szól. Gyorsan valami vastagabb ruhát kaptunk magunkra, és gyorsan nekiiramodtunk, hogy ne késsünk el, mert akkor büntetés járt volna. Az éjszaka közepén, a hidegben táncoltuk a gólyatáncot.
Másnap reggel mindenki nagyon álmos volt. Evés után egy nagy kihívást kaptunk. 50 perc alatt 40 feladatot kellett teljesítenünk. Hogyha teljesítettük volna, akkor mi adhattunk volna büntetést a nagyobbaknak. Kitartóan küzdöttünk, de sajnos nem sikerült. Ebéd után a díjkiosztóra került sor. A csapatokat ügyességük alapján díjazták. Délután elérkezett a búcsú ideje. Hazautaztunk.
Nagyon jól éreztük magunkat, és örülünk, hogy részt vehettünk egy ilyen fantasztikus táborban! Köszönjük tanárainknak és a nagyobb diáktársainknak a szervezést.
Valahogy rádöbbentem arra, hogy életem egy jelentős szakasza lezárult, hogy másfajta elvárásoknak kell ezután megfelelnem, és izgalommal várom a kilencedik osztályt.

 

Páll Réka, IX.A osztály

 

 

Első nap, amikor elfoglaltuk a házainkat az ivói Kolping-táborban, tele voltunk kíváncsisággal, és be kell vallani egy kis félelemmel is. Elsőször ismertették velünk a tábor szabályait, majd sorshúzással kiscsoportokba osztottak bennünket. Ideje volt elkészíteni a csapatok címereit és plakátjait! A kiscsapatok mindegyike, az All Stars, az Apostolok, a Csillagvadászok és a Months nagyon egyedi és érdekes plakátot tervezett.
Aztán jöhetett az ismerkedés az első osztálynevelői órák keretében. Egy kis pihenő után a személyes kedvencem, a gólyatánc tanulása következett. Nagyon megkedveltük a táncot és a hozzá tartozó zenét. Vacsora után volt egy kis csocsó-parti, aztán takarodó.
Ha a táborban valaki megszegte a szabályokat, az büntetéssel járt. Természetesen nem valami szörnyű büntetésre kell gondolni: például a kisgólya egy nagyobb követ kellett magával hordozzon – bárhová mentünk - két órán keresztül, vagy egy tányért.
Másnap reggel élénkítő tornával indítottuk a napot, majd a gólyatánc gyakorlása következett. Ezt követően a kiscsoportokban készültünk az esti előadásra. Egy kis pihenő, és már meg is érkeztek a vendégek. Új iskolánk tanárainak annyira tetszett a gólyatáncunk, hogy nem bírtak betelni vele. Az est fénypontja előtt mini-olimpián szerezhettek pontokat a csapatok. Bónusz-pontért a tanárokhoz is oda lehetett menni, és bemutatkozni, esetleg szóba elegyedni velük. Az olimpia után következett a tábori Ki mit tud?. Mindenki nagyon kreatív, táncos vagy énekes produkcióval készült. A napot egy jó kis Just Dance partival zártuk, aztán jött a takarodó. Az igazi meglepetés hajnali négy órakor várt minket, amikor megszólalt maximális hangerővel a hívózene. Eléggé meglepődtünk, és hirtelen azt sem tudtuk, hol vagyunk. A táborvezetők utasítására eltáncoltuk a gólyatáncot, aztán szaladtunk is tovább aludni.
Ébredés után következett egy ötven perces feladat: negyven feladat megoldására ötven perc állt a rendelkezésünkre. Úgy döntöttek a táborvezetők, ha sikerül teljesítenünk a feladatokat, akkor kitalálhatunk egy büntetést számukra. Nagy bánatunkra ezt sajnos nem tudtuk összehozni, de így is nagyon jól éreztük magunkat. Megkaptuk az első Orbán Balázs Gimnáziumos pólónkat, amitől nagyon izgatottak lettünk, és rögtön fel is vettük. Búcsúzásképpen jöhetett a díjkiosztó, majd minden táborlakó kapott egy lapot a hátára tűzve, és így mindenki írhatott egymásnak valami személyes üzenetet.
Véleményem szerint nagyon jó tábor volt, nagyon sokat segített a hangulaton a sok zeneszám, amiket nagyon megszerettünk. Köszönjük szépen a lehetőséget!

 

Ciocan Andrea, IX. B osztály

 

golyat 1

 

golyat 2

 

Támogatóink:

 communitas2  logo alapitvany  szkeresztur

Partnereink

fp

elka i