Új rendelkezések a filológia intenzív angol nyelvosztályba jelentkezõk számára

     Felhívjuk az Orbán Balázs Gimnázium filológia osztályába jelentkezők figyelmét arra, hogy ettől az évtől kezdődően az intenzív nyelvosztályokba való iratkozáshoz előzetes vizsgára van szükség.

     Ez ebben az évben kiváltható az illető idegen nyelv négyéves átlagával, amelynek minimum 6-osnak kell lennie.

     Ehhez június 2-5 közötti időszakban egy kérést kell letenni az iskola felvételi bizottságához. (Mindenki a saját iskolájában). A típuskérést a szülő kell aláírja.

obgs2

 

Határtalanul projekt

A Határtalanul projekt keretén belül került sor magyarországi kirándulásunkra. Február 11-én indultunk el a majdnem 12 órás utunkra, amely Győrbe vezetett. Habár az út egy picit fárasztó volt, ennek ellenére nagyon jól éreztük magunkat. Nagyon sokat nevettünk, beszélgettünk az érkezésig. A hotelben finom, meleg vacsorával fogadtak minket, amelyet mindannyian szívesen fogyasztottunk. Elfoglaltuk a kényelmes szobáinkat és lelkesen készültünk a következő napra.

Mindannyiunknak hatalmas élmény volt meglátogatni az Audi Arénát, ugyanis nem sokunknak adódott meg a lehetőség, hogy egy igazi sportarénát láthassunk élőben. Miután megcsodáltuk az Aréna minden szegletét tovább indultunk Komáromba, ahol először a Monostori erődöt járhattuk körbe. Nagyon tetszettek az erődben kiállított tárgyak, amelyek nagyon nagy értékkel bírtak. Ezután Komárom óvárosába vezetett az utunk, ahol egy szoborparkot tekinthettünk meg. Nagyon sok fontos információt tudhattunk meg az ott található történelmi személyekről. Szabadidőnkben elfogyasztottunk egy- egy forrócsokit és kávét, majd visszaindultunk Győrbe. Vacsora után átmentünk a hotel szomszédságában fekvő Árkádba és beszereztük mindazt, amire szükségünk volt.

Másnap meglátogattuk a Pannonhalmi Apátságot, amely a rossz idő ellenére is nagyon gyönyörű volt. A bazilika és a könyvtár ámulatba ejtett mindenkit, mivel még senki sem látott még ennyi régi könyvet egy helyen. Majd ezek után eljött a kirándulás fénypontja, amit mindenki hatalmas izgalommal várt, találkoztunk a Kazinczy Ferenc Gimnázium XI. E osztályos tanulóival. Hat- hét fős csapatokat alkottunk, majd bemutatták Győr látványosságait, mint például: a Bécsi kapu-, a Dunakapu- tereket, a Vastuskós házat, a győri Nemzeti Színházat és még sok számunkra érdekes helyet. Az út során összebarátkoztunk a diákokkal, amelyet remélünk, hogy sikerül sokáig fenntartanunk. Majd az iskolában egy kvíz segítségével megtudhattuk, hogy mennyire sikerült megjegyeznünk az egyes látványosságokat. Rendkívül segítőkész csapatvezetőinknek köszönhetően sikerült megnyernünk ezt a versenyt. Gyorsan elszaladt az együtt töltött idő és szomorúan búcsút kellett vennünk egymástól, remélve, hogy májusban viszonozhatjuk a vendégszeretetüket.

Számunkra a legszórakoztatóbb a Futura Interaktív Természettudományi Élményközpont volt, mert érdekes játékok segítségével többet megtudhattunk Földünk működéséről. Utazásunk utolsó állomása a gyönyörű Esterházy- kastély volt, ahol nem mindennapi látványosságban volt részünk. Mindannyian nagyon jól éreztük magunkat, nehéz szívvel, de sok- sok felejthetetlen élménnyel tértünk haza. Ez úton szeretnénk megköszönni a vendégszeretetet és reméljük, hogy hasonló élményben tudjuk részesíteni Magyarországi barátainkat.

 

Fodor Emőke,
Zári Beáta- Viktória,
Nemes Anetta- Nóra
Orbán Balázs Gimnázium, XI. B osztály

 

hatartalanul

hatart gy2 w

Partnereink

fp

elka i