European Legends - Debrecen (Hungary)

Az életben minden okkal történik, amiért hálásnak kell lennünk. Hálás vagyok, hogy részt vehettem ebben az Erasmus programban és olyan embereket ismertem meg, akiket sohasem fogok elfelejteni. Különböző nemzetiségű embereket, számomra idegen kultúrákat sikerült megismernem. A nyelvi eltérések mellett is sikerült barátságokat kötni.

 

Az úton Debrecen felé, izgatottan vártuk, hogy megismerjük az embereket, akikkel egy hétig legtöbb időnket fogjuk tölteni. Érkezésünk után megismerkedtünk fogadó családjainkkal, akik vendégszeretettel várták érkezésünket. Első este mintha a Facebook életre kelt volna, mindenhol ismerős arcok, mégis teljesen ismeretlenek. Ezt hamar sikerült pótolni, mivel mindenki aranyosan fogadott minket és sikerült megismerkedni egymással. A következő napok eseménydúsan teltek, kirándulásokkal színezve. Sikerült megismerni Magyarországnak néhány olyan pontját is, amelyet eddig még nem láttam. Teltek a napok és egyre jobban összerázódott a csapat. A munkánk bemutatása előtt kissé idegesen álltunk, amit kisebb- nagyobb sikerrel sikerült legyőzni. Büszkén mutattuk be a legendák feldolgozásait, amelyet örömmel fogadott a közönség.

 

Kissé nehéz volt a búcsúzás, mivel a személyek, akiket megismertünk a szívünkhöz nőttek. Köszönöm a családnak, akik egy hétig otthont adtak, köszönöm a személyeknek, akik egy egyszerű mosollyal feldobták napom, köszönöm a tanáraimnak, akik fáradságos munkájukkal lehetővé tették a találkozásokat, köszönöm , hogy részese lehettem ennek az életreszóló élménynek.
Büszkén viselem a karszalagot, amit a program során ajándékba kaptunk.

 

Páll Réka

Partnereink

fp

elka i