Játékos iskolaudvar

Év vége felé közeledve sikerült elérnie a Diáktanácsnak rég áhított célját: kiszínezni, játéktérré alakítani az iskolát körülvevő területeket. Aszfaltra festett ugróiskola, labirintus, lábnyomok, betonra rajzolt nagyméretű társasjátékok színesítik december közepétől az iskolaudvart.

 

Jóleső érzéssel tapasztaltuk, hogy az iskola kisebb diákjai: az elemi osztályosok, illetve az V-VIII. osztályok diákjai örömmel fogadták a számukra kialakított játékteret, és azonnal birtokba vették azt. Ezáltal szüneteik kellemesebben, sőt, hasznosabban telnek, hiszen a játékok, túl azon, hogy önfeledt szórakozásra adnak alkalmat, fejlesztő hatással is bírnak: javul a diákok összpontosítási képessége, figyelme, egyensúlyérzékelése, ügyesedik mozgásuk.
Látva az elkészült játéktér népszerűségét, a Diáktanács tagjai számára nem kérdés, hogy ezt az akciót folytatni kell. Terveink szerint tavasszal újabb játékelemekkel bővítjük az iskola körüli teret, hogy ezáltal még vonzóbb legyen az iskolaudvar, még mozgalmasabbak legyenek a szünetek.
Köszönjük a Communitas Alapítványnak a támogatást, melynek köszönhetően sok diák tölti szüneteit mozgással, jó hangulatban!

 

fest

 

fest

Partnereink

fp

elka i