Új rendelkezések a filológia intenzív angol nyelvosztályba jelentkezõk számára

     Felhívjuk az Orbán Balázs Gimnázium filológia osztályába jelentkezők figyelmét arra, hogy ettől az évtől kezdődően az intenzív nyelvosztályokba való iratkozáshoz előzetes vizsgára van szükség.

     Ez ebben az évben kiváltható az illető idegen nyelv négyéves átlagával, amelynek minimum 6-osnak kell lennie.

     Ehhez június 2-5 közötti időszakban egy kérést kell letenni az iskola felvételi bizottságához. (Mindenki a saját iskolájában). A típuskérést a szülő kell aláírja.

obgs2

 

Határtalanul! program – Kaposvári kirándulás

Határtalanul! program – Kaposvári kirándulás: a Dél-Dunántúl és a Balaton-felvidék felfedezése

 

Iskolánk 40 diákjának adatott meg az a lehetőség, hogy a Határtalanul! programnak köszönhetően megismerkedjen a Dél-Dunántúl és a Balaton-felvidék épített örökségével és természeti szépségeivel.

 

2019. június 9-én utazott a nagy csapat Kaposvárra, pontosabban a patcai Katicatanyára, de útközben rövid sétát tettünk Szeged központjában is. A Tisza partvonalát követve jutottunk el a Szegedi Tudományegyetem épületéhez és a dómhoz.
Megérkezésünk után a szálláshelyünkkel és az élményparkkal ismerkedtünk.

 

A projekt első napján a szennai szabadtéri múzeumot jártuk be. A kiállított tájházak révén bepillantást nyerhettünk az egykori parasztcsaládok mindennapjaiba. Emellett diákjaink ki régi gyermekjátékokat és a gyöngyfűzést is kipróbálhatták. A délutánt a kaposvári Virágfürdőben töltöttük, ahol a hőség is elviselhetőbbnek tűnt.

 

Kedden Niklára látogattunk el. Itt Berzsenyi Dániel költő kúriáját és gyönyörű kertjét vehettük közelebbről is szemügyre, majd Somogyvárra mentünk, ahol a Szent László által alapított apátság romjait és a Szent László Emlékhelyet nézhettük meg. Bár a nap eddigi történései is nagyon tartalmasak voltak, a legizgalmasabb rész ebéd után következett, amikor az OBG-s diákok kedvükre csúszdázhattak a Katicatanya felnőtt-játszóházában. Pedálos gokart, vízibicikli, labirintus, trambulin és vízipark állt a játszani vágyók rendelkezésére.

 

Szerdán a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium diákjaival, tanáraival találkoztunk. A diákok kis csoportokban ismerkedtek Kaposvár belvárosának látványosságaival. A városnézést követően az iskola aulájában egy elsősegély témájú előadáson vettünk részt, majd a két iskola diákjai közös faültetése következett. A naplementét a zselickisfaludi Csillagpark kilátójáról vehettük lencsevégre.

 

Csütörtökön bejártuk a Balaton déli partvidékét: a balatonboglári és a fonyódi kilátóról megcsodáltuk a Balatont, és az őt körülvevő hegyeket, majd a nap hátralévő részét a balatonboglári Platán strandon töltöttük. Különleges élményt jelentett a diákok számára a balatonboglári bobpályán eltöltött idő is.

 

Pénteken, június 14-én hajnalban indultunk haza. Útközben pihenőt tartottunk Budapesten, melynek során a főváros látványosságaival ismerkedtünk. Sok élménnyel gazdagabban tértünk haza.

 

Ezúton mondunk köszönetet a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium tantestületének a lehetőségért és a szervezőmunkáért.

 

A X. A és B osztály diákjai

 

hat kk w

hat kk w

Partnereink

fp

elka i