# GRUND

Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regénye azok közé a kötelezőnek nevezett olvasmányok közé tartozik, amelyet szívesen elolvasnak a 12-13 éves gyerekek. Ezt tapasztaltam iskolánk jelenlegi hatodikosainál is. Megkérdeztem, lenne-e kedvük bemutatni a regényt színpadon is. A kérdés meglepte őket, de szívesen vállalták, így a mű fontosabb eseményeit bemutató részeket párbeszéddé alakítottam, s az egyes szereplők is gyorsan megtalálták megformálójukat. Rácz tanár urat a hatodikosok osztálynevelője alakította. Következett a kivitelezés megtervezése, melyben a gyerekek is segítettek, hiszen számos beépíthető ötletük volt.

 

Az olvasópróbák és színpadi próbák után az előadásra 2019. június 11-én délután került sor. Tanárok, szülők, rokonok tapsoltak a remekül sikerült előadás után. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a nagyszerű alakításokért, a gyönyörű díszletért, a mozgalmas jelenetekért, a váratlan fordulatokért, az ötletes megoldásokért. Úgy érzem, megérte a fáradozást.

 

Az előadás sikeréhez többen hozzájárultak. Köszönet Bálint Réka kolléganőmnek az énekek betanításáért, Takács Mihály kollégámnak a hanganyagok rögzítéséért, Tamási Piroskának a gyönyörű díszletért és az Orbán Balázs Alapítványnak az anyagi támogatásért.

 

Gratulálok a hatodikosoknak! Szívesen dolgoztam velük és örömmel néztem meg az előadásról készült felvételt.

 

Zsigmond Viola,
magyartanár

grund 4

 

grund 4

 

grund 4

 

Partnereink

fp

elka i