Mátyás király udvara

Január 29.-én Júlia és Viola tanító nénik meghívására Betfalvára érkeztünk, ahol a Mátyás király udvara című projektzáró vendégei lehettünk. Pár óra alatt érdekes, izgalmas tevékenységekben volt részünk. Mátyás királyról szóló összeállítást vetítettek nekünk, majd vetélkedőt szerveztek, csapatokra osztva a tanulókat. E naphoz illő csapatok a Fekete Sereg, a Hollók, A Corvinák valamint a Királyok mérték össze tudásukat, amelyet Hatos Melinda könyvtáros néni pontozott és értékelt.

Ezután szintén csoportokba szerveződve az egyikben iniciálékat készítettünk-mindenki a saját kezdőbetűjét-, a másikban a Hunyadiak címerében található hollót hajtogattuk meg. A betfalvi iskolások az Édes rózsám, szívem kedvese című népdalt furulyázták el, majd lépésről- lépésre énekelték, így hamar megtanultuk. Jutalmunk nagyon finom fánk, cukorka és üdítő volt. A továbbiakban korabeli tánclépéseket tanultunk, hisz a reneszánsz korában a zene, a tánc szerepe óriási volt.

Tanulóink számára a nap legnehezebb, ugyanakkor a legkihívóbb momentuma a Fekete seregbe való bejutás volt. Az ide bekerülő vitézek becsület-csatát (kődobálás) vívtak,   célba dobtak, botot húztak. Minden próbát kiálltunk és igazi csatateret hagytunk magunk mögött. Köszönjük a meghívást, a gördülékeny levezetést, a szórakoztató perceket. Reméljük, viszonozni tudjuk.

 

A III. Step by Step osztály

 

 

maty 1

 

maty 2

                                            

Partnereink

fp

elka i