Márton napi projekt

2015. november 11-én, szerda délután tartottuk Márton napi projektünket. Napokon keresztül készültünk erre napra ludas énekeket hallgatva, dalolva. Gyűjtőmunkával csoportosan dolgoztuk fel Szent Márton legendáját, olvastunk a neves naphoz fűződő süteménykészítés fortélyairól is.
Projektünket a szülőkkel közösen zártuk, melyen gyerek, felnőtt egyaránt dolgozott. A gyermekek párban libás képeket rajzoltak, míg szüleik 4 csoportra oszolva libazsíros tálat készítettek az otthonról hozott zöldségekkel díszítve, amelyet kis versikével kellett tálaljanak. Erre a következő négysorossal bíztattuk:” Elérkezett Márton nap,/ Így rímel a szülőhad,/ Örülünk, hogy eljöttetek, /Törjétek a fejeteket!”.

 

Természetesen mindenki első díjat kapott, hiszen a zsűri nem tudott dönteni a szebbnél-szebb tálak, versikék illetve rajzok között. Miután mindent megettünk, a zsákbamacskákat bontottuk ki, melyet a szülők és a gyerekek egyaránt izgalommal vártak. A napot a Mártonka családja által hozott finomságok elfogyasztásával zártuk.
Jó volt, köszönet a szülőknek a lelkes támogatásért, a szép délutánért.

 

Irénke és Emese tanító nénik

 

mart 2

 

mart 1

Partnereink

fp

elka i