Szolnoki kirándulás

2015.03.19-én reggel 9 órakor 22. alkalommal megkezdtük utunkat Szolnok felé, az ottani testvériskolához, jókedvvel, vidámsággal és tele izgatottsággal. A buszon jól szórakoztunk, beszélgettünk, zenét hallgattunk. Este 6 óra fele megérkeztünk a szállásunkra, ahol szeretettel és nagyon kedvesen fogadott Zita és Erika néni. Beköltözés után jöhetett egy kis szabadtevékenység.

 

Második nap már megismerhettük (mi, lányok is) a Szent-Györgyi Albert Általános Iskolát. Itt két előadáson vehettünk részt, egyiknek a víz világnapja, másiknak a Tisza folyó volt a témája. Ezt követően, délután eljött a bajnokság pillanata, amit már eléggé türelmetlenül, feszülten és kíváncsian vártunk mindannyian. Jelen voltak a következő iskolák: Szent-Györgyi Albert Általános Iskola, Kassai Úti Általános Iskola, Fiumei Úti Általános Iskola és az Orbán Balázs Gimnázium. Reménykedve, izgatottan szurkoltunk a fiúknak. Voltak szoros és kevésbé szoros mérkőzések, de ügyességüknek köszönhetően elhoztuk az I. helyezést, emellett Bodó Balázs (8. osztályos tanuló) gólkirály és Năstase Valentin (6. osztályos tanuló) legjobb kapus lett.

 

szolnk 1

szolnk 2

 

Este szabadon sportolhattunk mindenfélét, kipróbálhattuk a sportfelszereléseket az iskola óriási sportcsarnokában. A következő napot vásárlással indítottuk az áruházakban, majd a Tisza-ligeti uszodába mentünk, ahol ugyancsak jól szórakoztunk. Az uszodai mókázás után részt vettünk egy nemzeti kosárlabda meccsen is, ahol Berlin, Prága, a Honvéd és a Vasas játszott.

 

Hazafele tettünk egy sétát Európa leghosszabb gyaloghídján. Gyönyörű látvány volt a kivilágított híd a Tiszával a sötétben. Utolsó itt töltött esténket továbbra is viccelődésekkel, emlékezetesen töltöttük. Az utolsó nap korán reggel elbúcsúzva a szolnoki barátainktól útnak eredtünk. Rendkívül jól éreztük magunkat, rengeteg élménnyel gazdagodtunk. felejthetetlen kirándulás volt számunkra és büszkék vagyunk a fiúkra munkájukért és az eredményeikért.

 

Deák Mónika, Busch Szabó Anna - VIII. osztály

 

szolnk 3

szolnk 4

Partnereink

fp

elka i