Erdélyi Lego Tábor - 2014. szeptember 4-8., Tusnádfürdõ

A Tábor már második alkalommal került megrendezésre, célja most is az elmúlt tanév során elsajátított Lego NXT tudás átismétlése, és a soron következő tanévben zajló Lego NXT programozási versenyekre való felkészülés valamint a különböző iskolákból érkező diákok összekovácsolódása volt. A Magyarországon meghirdetett versenyekre vegyes csapatokkal jelentkezhetünk, ezért fontos, hogy egy csapatként összeszokva tudjanak a diákok dolgozni.

A résztvevő iskolák: a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium, a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium, a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium, a marosvásárhelyi Bolyai János Gimnázium és a székelykeresztúri Orbán Balázs Gimnázium.
A Székelykeresztúri csapat most a tavalyi csapathoz képest most jóval vegyesebb összetételű volt. A tavalyi csapat 4 tanulója egész évben rendszeresen foglalkozott és lelkes tevékenykedője volt a legocsapatnak, a másik 2 tábori résztvevő csak a táborban „találkozott" először úgy a robottal, mint az NXT-G felülettel.

Az idei csapatban teljesen kezdő diák nem vett részt, de részt vett három a tavalyi csapatból:

  • Engi Norbert, 10.A
  • Gergely Csaba, 10.A
  • Kádár Norbert, 11A
  • Nagy Roland, 11.A
  • Gagyi Mátyás, 12.A
  • Patakfalvi Örs Krisztián, 12.A

     

A tanulás mellett lehetőség volt pihenésre, ismerkedésre, kirándulásra, egy kis robot-szumo versenyre.

Nagyon tetszett mindenkinek a szumo verseny, úgy gondolom, elsősorban azért, mert nem volt tétje a versenynek, nem függött ettől a két nagy versenyre való továbbjutás, csak egy jó kihívás és megmérettetés volt. Késő éjszakáig építgették a robotokat, tesztelték a programjaikat, fontos volt ki épít erősebb robotot, ki ír egy jó programot.

A látszólag lezser program mellett észrevétlenül nagyon sokat dolgoztak a diákok, sikerült az ismereteiket gyakorlatba ültetni, ismételni, újat tanulni.
Köszönjük a lehetőséget támogatóinknak és mentorainknak, névszerint:
Dr. Ábrahám Lászlónak, Héjja Ferencnek, Tánczos Barna szenátor úrnak, Kovács-Szécsi Attilának, Domokos Péternek, Kertész Leventének, Tusnádfürdő Polgármesterének.

 

Diákok a táborról:

 

Krisztián:

A program változatos volt, délelőtt és a délutáni órákban robotprogramozással foglalkoztunk, egyéni és csapatversenyeken vettünk részt, illetve bemutatókat készítettünk. Szabad időnkben voltunk túrázni a Sólyomkőnél és a Tusnádi wellness központba is ellátogattunk. Jó hangulat volt az egész tábor alatt, és sok új dolgot megtanultunk, megismertünk a foglalkozások során.

 

Csaba:

A táborban sok mindent tanultam, sok érdekes feladat volt, voltak olyanok is, amik kifogtak rajtam. A társaság is jó volt, sok új barátot szereztem.

 

E. Norbert

A helyszín nagyon szép volt. A feladatok, amiket adtak nagyon ötletesek voltak. A program kicsit kellemetlen volt, mivel korán fel kellett kelni reggel, de a többi az elviselhető volt. Nekem nagyon jól telt.

 

Roland:

Egy-egy feladat kihívást jelentett számomra, de azért megbirkóztam velük többnyire.
Nagyon jól éreztem magam, a legjobb élmény a wellnessezés volt és a bemutató készítése.

 

 

legot1

legot2

Partnereink

fp

elka i